(Detta är för alla som inte gillar traditionell Chili con Carne).
4 - 5 dl makaroner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
300 - 400 g nötfärs
1 bruk krossade tomater
2 dl tomatbaserad, kryddad pastasås (kommer inte ihåg om den heter Tomatino eller Tomzzo)
1 köttbuljongtärning
8 dl vatten (2 dl till pastasåsen)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
färska kryddor (timjan eller oregano)
(1 - 2 paprikor)
kinesisk soya
chilipulver
Skala, hacka och fräs vitlök och lök i smör i en gryta. Smula i färsen och låt den bryna med. Blanda i krossade tomater, pastasås och buljongtärning. Späd med vatten och koka upp. Tillst okokta makaroner, salt och kryddor. Låt rätten småkoka under lock i ca 10 minuter. Rör om då och då. (Skär paprikan i tärningar och blanda i dem på slutet). Späd ev med mer atten om det verkar torrt. Smaksätt med soya, kryddor och ev ytterligare salt.
Servera med ett gott bröd till.
Servera med ett gott bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar