fredag 22 januari 2010

Pasta con carne.

(Detta är för alla som inte gillar traditionell Chili con Carne).
4 - 5 dl makaroner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
300 - 400 g nötfärs
1 bruk krossade tomater
2 dl tomatbaserad, kryddad pastasås (kommer inte ihåg om den heter Tomatino eller Tomzzo)
1 köttbuljongtärning
8 dl vatten (2 dl till pastasåsen)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
färska kryddor (timjan eller oregano)
(1 - 2 paprikor)
kinesisk soya
chilipulver
Skala, hacka och fräs vitlök och lök i smör i en gryta. Smula i färsen och låt den bryna med. Blanda i krossade tomater, pastasås och buljongtärning. Späd med vatten och koka upp. Tillst okokta makaroner, salt och kryddor. Låt rätten småkoka under lock i ca 10 minuter. Rör om då och då. (Skär paprikan i tärningar och blanda i dem på slutet). Späd ev med mer atten om det verkar torrt. Smaksätt med soya, kryddor och ev ytterligare salt.
Servera med ett gott bröd till.

Inga kommentarer: