300 g digestivekex
150 g smör
Cheesecakesmet:
600 g philadelphiaost (naturell)
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse (maizena)
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
- Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
- Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
- Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
- Rör ner ett ägg i taget och sist vispgrädde.
- Bryt chokladen i bitar, smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
- Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 4o minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
Servera kakan gärna kylskåpskall, då är den lättare att skära upp i snygga bitar.
Den här kakan gjorde jag för första gången igår och den är verkligen att rekommendera. Den blev verkligen supergod, men man behöver typ bara äta en bit för den är väldigt mäktig, men verkligen SUPERGOD!
1 kommentar:
Lät inte helt fel!
Skicka en kommentar